Barion Pixel

nagykövet_program

PÁLYAORIENTÁCIÓS KÉPZÉS ISKOLAPOLGÁROKNAK

Mit?

Szeretnénk a pályaorientáció kérdését szervesen, rendszerszinten beépíteni az iskolák életébe. Egy “pályaválasztási nagykövet” az aktuális pályaorientációs ismeretekkel, megfelelő eszközökkel és szervezési tudással felvértezve iskolájának minden diákja számára elérhetővé teheti a nagy döntéshez szükséges tudást és biztonságot. Mi ehhez szeretnénk hozzájárulni!

Miért?

A Mentorprogramunkban részt vevő diákjaink támogatása során azt vettük észre, hogy elsősorban azért fordulnak hozzánk segítségért, mert úgy érzik az iskolában és otthon nem kapnak elég információt a pályaválasztáshoz, nem érzik magukat felkészültnek a középiskola elhagyásához kapcsolódó, egész életükre kiható döntések meghozására. Tanáraik és szüleik is sokszor érzik úgy, nem tudnak megfelelően segíteni.

Jövőkép

2020-ra legalább 50 fős iskolapolgári közösséget szervezünk programjaink résztvevőiből, akik szervezett rendszerekben, tudatosan támogatják középiskolás diákjaik pályaorientációját, ezzel több mint 25 000 diák életpálya tervezéséhez járulunk hozzá.

Hogyan?

Olyan képzést hozunk létre, amely során az iskolák polgárai (pedagógusok, iskolapszichológusok, pedagógiai asszisztensek, szülők, diákok, de akár más szereplők is) a gyakorlatban alkalmazható tudást és módszereket sajátítanak el, amellyel a saját intézményükben eredményesen tudják megszervezni a középiskolás diákok pályaorientációjának támogatását.
A képzésben résztvevők között a közösség szervezésével támogatjuk a tudás megosztását, jó gyakorlatok elterjesztését és együttműködések kialakulását. Célunk elérése érdekében aktív szerepet kívánunk vállalni a pályaorientáció témájában történő ismeretek terjesztésére és figyelemfelhívó tevékenységekben is.

Képzés

Közösség

Ismeretterjesztés

  • Következő esemény: megkereséstől függően folyamatosan
  • Célközönség: pedagógusok, iskolapszichológusok, pedagógiai asszisztensek, szülők.
  • Létszám: 30-40 fő
  • A programról mondták

    Kapcsolódj!

    Ha kérdésed lenne, vagy szeretnél segíteni, keress minket bármikor!

    Partnereink